zondag 10 mei 2015

De Malus Red Sentinel



Een genot om naar te kijken
Als er één boom een genot is om naar de te kijken dan is het wel de Malus Red Sentinel. Van deze sierheester heb je het hele jaar plezier; zowel het blad, de bloesem als de vruchten geven kleur aan je tuin. Bovendien heeft deze plant niet veel onderhoud nodig. Lees over de Malus Red Sentinel via deze link

Lust voor het oog
De Malus Red Sentinel is een zogenaamde sierappel. Elk jaar in de zomer verschijnen aan deze boom oranjerode kleine appeltjes. Je kunt proberen ze te eten, maar houd er rekening mee dat ze zeker niet zo lekker smaken als consumptieappels. De Malus Red Sentinel wordt ook juist gekweekt voor de sier. De kleine rode appeltjes zijn in elk geval een lust voor het oog. De vruchten blijven tot eind december aan de boom zitten. In de wintertuin is meestal niet zo veel meer te zien, maar met de Malus Red Sentinel breng je daar verandering in.

Brede kroon
De Malus Red Sentinel begint te bloeien in het voorjaar. In april-mei verschijnt er prachtige wit tot lichtroze bloesem. Een vrolijk gezicht. Na de bloesem beginnen de appeltjes te groeien. Het blad van de Malus Red Sentinel is groen in de lente en de zomer. Maar in het najaar worden de bladeren goudgeel. Bij een jonge Malus Red Sentinel groeien de takken nog rechtop, maar als de boom ouder wordt, laat hij zijn zijtakken afhangen. Zo ontstaat een mooie brede kroon. 



Malus Red Sentinel Snoeien

De Malus Red Sentinel is geschikt voor een kleine tot middelgrote tuin. Zet deze sierappel op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw. De boom ontwikkelt zich het beste op voedselrijke maar vochtige grond. Snoei de boom regelmatig. Doe dat op de juiste manier, want anders zal deze sierappel minder bloeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten