vrijdag 3 oktober 2014

Interessant blogs over tuinplanten


Graag deel ik met jullie een aantal interessante blog berichten. De blogs gaan over de Ceratostigma 
ook wel genoemd het loodkruid. Je leest hier alles over de koop, het onderhoud en het aanplanten van de Ceratostigma  want dit is een prachtige vaste plant of heester die bloeit met de mooiste hemelsblauwe bloemen.

Een ander leuk artikel gaat over de Buxus. De Buxus sempervirens is een goede bekende binnen de haag tuinplanten. Al sinds lange tijd wordt Buxus als haagplant maar ook als solitair gebruikt in uw tuin en de mooiste parken. Denk aan buxusbollen, buxuswolken, buxuskegels en allerlei andere snoeivormen.

Wist u ook dat u palmbomen in een pot kunt kopen? De Trachycarpus fortunei is de bekendste palmboom die we in de tuinen tegen komen. Deze palmboom of wel Chinese waaierpalmboom is een van de meest winterharde soorten die er te verkrijgen zijn.

Larier, wie kent het niet. Het kan in uw eten of in de tuin. Laurierplanten zijn op verschillende manieren te gebruiken. Als haag en als alleen staande tuinplant Ze groeien snel, houden de wind goed tegen en geven vooral veel privacy. In de winter blijven deze tuinplanten groen. En allerbelangrijkst ze zijn bladhoudend.

Bent u opzoek naar een nieuwe haag? Lees dan eens verder over de de brabanste haag. De Thuja occidentalis ‘Brabant’ is een van de meest verkochte haagconiferen tegenwoordig. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de oorsprong van deze conifeer in de Brabantse Kempen. Deze soort is ontdekt en op de markt gebracht door een Brabantse coniferenkweker en is nog altijd super populair. Klik hier om de Thuja Brabant te kopen

Houdt u niet van tuinieren? Dan is een bodembedekker mogelijk goed voor u. Wie wil er nu geen onderhoudsvriendelijke tuin? Ook bij u is dat mogelijk! Bodembedekkende planten lenen zich hier uitstekend voor. Dat kunnen heesterachtige maar ook vaste planten zijn. We maken je graag wegwijs.

De Trachycarpus fortunei is een van de bekendste palmbomen die we in de Europese tuinen tegen komen. Deze palmboom of wel Chinese waaierpalmboom is de bekenste winterharde soort die er te verkrijgen zijn. Palmbomen kopen bij tuinplantenwinkel.nl

1 opmerking:

  1. We zitten nu alvast te kijken naar tuinplanten met mooie, uitbundige bloemen, voor komend voorjaar. Een buxushaag lijkt me ook wel mooi staan. Vraag me alleen af hoeveel werk erin gaat zitten om die te snoeien.

    BeantwoordenVerwijderen