zondag 1 februari 2015

Het onderhouden van leibomenOnder het onderhouden van leibomen vallen verschillende zaken, namelijk het planten van een leiboom, het snoeien van een leiboom en het verbinden van leibomen. In onderstaande tekst lees je alles over het planten, snoeien en verbinden van leibomen, voor het mooiste resultaat in de tuin.

Het planten, snoeien en verbinden van leibomen
Het planten van leibomen is erg eenvoudig, omdat dit op dezelfde manier gaat als het planten van andere bomen. Leg je meerdere leibomen tegelijk aan, houd er dan rekening mee dat deze wel op één lijn aangeplant moeten worden en bovendien genoeg tussenruimte moeten bevatten (minimaal 2,5 meter). Daarom is het verstandig om een lijn aan te spannen, een tussenruimte te berekenen tussen de bomen en goed te meten waar de bomen moeten komen. Tot slot is het bij het planten van leibomen verstandig om rekken te plaatsen, zodat de leibomen op de juiste manier groeien. Deze rekken kun je eenvoudig maken van bamboe of van latten hout, waar je vervolgens de boom in spant.

Bij het snoeien van leibomen dien je rekening te houden met de slapende ogen van de leiboom, die diep in de takken verstopt zijn. Deze mag je er namelijk niet af snoeien, omdat de leiboom anders niet goed kan groeien. Omdat deze slapende ogen goed verstopt zijn, kan het snoeien van leibomen wat lastiger zijn dan het snoeien van andere boomsoorten.


Tot slot is het tevens mogelijk om leibomen te verbinden. Het verbinden van leibomen betekent dat leibomen aan elkaar vast groeien, voor een nog mooier geheel van leibomen. Het verbinden van leibomen doe je door de takken van de beide bomen die je wil verbinden schuin aan te snijden, om deze vervolgens tegen elkaar te duwen. Als je dit hebt gedaan, zet je de takken vast met bindbuis. Op deze manier groeien de takken aan elkaar en worden bomen met elkaar verbonden. Het verbinden van twee leibomen werkt altijd het best in de lente of vroege zomer, omdat de bomen dan het hardst groeien. Wilt u leibomen kopen? Kijk dan eens bij tuinplantenwinkel
Lees ook eens deze blog, of deze blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten